Εκπαιδευση

Α΄ Δημοτικό Σχολείο

Το πρώτο δημοτικό σχολείο λειτούργησε το 1894 σ΄ ένα μακρινάρι στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Στον ίδιο χώρο υπήρχε ένας ηλιακός, στον οποίο κρέμαζαν σούσες και έπαιζαν την Λαμπρή οι κοπέλες, και δυο μικρά δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι. Τα κτίρια αυτά κατεδαφίστηκαν απο την εκκλησιαστική επιτροπή το 1967, για καλλωπισμό του χώρου.

Α Δημοτικο Ξυλοφαγου
Β Δημοτικο Ξυλοφαγου

Β΄ Δημοτικό Σχολείο

Αγαπητοί επισκέπτες,
Καλωσορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Β΄ Δημοτικού σχολείου Ξυλοφάγου. Ο ιστοχώρος αυτός αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας, ανάμεσα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την ευρύτερη κοινότητα. Έχει ως κύριο στόχο του την προβολή μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας του έργου που επιτελείται καθημερινά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας .

Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου λειτούργησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 1993 στην κοινότητα Ξυλοφάγου, μετά την αποπεράτωση της πρώτης φάσης ανοικοδόμησης του κτιρίου. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από τις κοινότητες Ξυλοφάγου και Λιοπετρίου.
Την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Περιφερειακού Γυμνασίου Ξυλοφάγου είχαν οι τοπικές αρχές των δύο κοινοτήτων. Η εξαγγελία της ίδρυσης του Γυμνασίου δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο στις 07.10.1990 και ο θεμέλιος λίθος κατατέθηκε στις 21.06.1992.